Voor jou

In het nieuwe jaar kies je nieuwe doelen voor 2018. De meeste nieuwjaarsresoluties zijn binnen de eerste maand of twee van het nieuwe jaar verbroken, maar je kunt succesvol zijn door wat tijd te nemen om je doelen te plannen. Je kunt ook je nichtjes en neefjes helpen hun eigen succesvolle jaar te hebben.

Doelen voor tantes
Neem voor je eigen resoluties de balans op en vraag jezelf af wat je wilt veranderen, wat je wilt stoppen en wat je wilt gaan doen. Jarenlang heeft het SMART-doelafkorting ons aangemoedigd om specifieke, meetbare, haalbare, relevante en tijdgebonden doelen te creëren. Afhankelijk van uw behoeften kunnen er andere woorden voor in de plaats komen, en nieuwere versies hebben een ER toegevoegd – Evalueer en herevalueer.

Wees specifiek. Zeggen “afvallen”, “georganiseerd worden”, of “meer geld sparen” zijn vaag, en u wilt specifiek zijn, zoals “Ik wil 25 kilo afvallen”, “Ik wil de kleding verwijderen die ik niet meer draag in mijn kast “of” ik wil tegen het einde van het jaar een bepaald bedrag aan spaargeld. ”
Breek je grotere doel in kleinere stappen. Het grote doel kan overweldigend zijn, maar als je het opsplitst in kleinere stappen, vergroot je de kans dat je je doel bereikt.
Laten we teruggaan naar het doel van het gewichtsverlies. Als je een couch potato bent geweest, zal het springen in een dagelijkse trainingsroutine in februari waarschijnlijk tot falen leiden. Stel een kleiner doel in om twee tot drie dagen per week te oefenen om het aantal trainingen te starten en te verhogen. Met het doel van de kastorganisatie kunnen kleinere doelen je jurken een week sorteren en zuiveren. Ga de volgende week door je mouwloze shirts.

Hulp krijgen. Voor sommige doelen heb je misschien een levens- of bedrijfscoach, een therapeut, een trainer, een professionele organisator of andere professionele hulp nodig. Als je geen professional nodig hebt, zoek dan een accountability buddy zoals een vriend of collega. Kom bij elkaar en zorg ervoor dat jullie allebei op het goede spoor zitten met je doelen. In het tijdperk van sociale media gebruiken sommige mensen Twitter of Facebook om publiekelijk hun doelen te verklaren en verantwoordelijkheid te creëren.

Doelen voor uw neefjes en nichten. Praat met je nichtjes en neven en vraag hen welke doelen ze het komende jaar willen bereiken of welke gewoonten ze willen veranderen. Omdat het opschrijven van doelen helpt om resoluties te versterken, helpen ze hun eigen SMARTER-doelen op te schrijven of een collage- of vision-bord te maken met afbeeldingen uit tijdschriften.

Help ze met het stellen van kleine doelen en laat hen weten hoe ze het doen met hun resoluties. Afhankelijk van wat hun doel is, kunnen jullie een grafiek maken om hun voortgang bij te houden, zodat ze kunnen zien waar ze zijn begonnen en hoe ze het doen.

Wordt hun verantwoording maatje. Bied aanmoediging en zelfs een beloning – zoals een lunch met jou – als ze vooruitgang hebben geboekt.

Een vriend van wie de nicht op de middelbare school een dagelijkse aantekening ontving over haar gedrag op school, gaf bijvoorbeeld een uitdaging: ga een week zonder briefje en zij zou een prijs krijgen. Toen de eerste week was afgelopen, vertelde mijn vriendin haar nichtje: “Ik wist dat je het kon en je hebt je prijs verdiend. Je kunt een grotere prijs krijgen als je twee weken kunt gaan. ”

Door specifieke doelen en stappen vast te stellen, kan het voor jou en neefjes en nichtjes een heel gelukkig en succesvol 2018 worden.