Baby opkomst

Krijg ik een baby zusje of broertje?

Mijn zus heeft net aangekondigd dat ze haar tweede kind verwacht, een jongen! Tot onze aangename verrassing is mijn twee jaar oude nicht, Kendall, over-the-moon. Maar dat is niet altijd het geval. Kinderen vertellen dat een nieuwe baby onderweg is, kan een lastig gesprek zijn. Zullen ze het begrijpen? Zullen ze overstuur of jaloers zijn?

Hier zijn enkele manieren om dat gesprek vlot te laten verlopen en je nichtjes en neefjes te helpen zich opgewonden en klaar te voelen om een ​​grote broer of zus te zijn.

Wanneer je met je nichtjes en neefjes praat over hun toekomstige broers en zussen, laat je enthousiasme zien! Iedereen glimlacht als je hen vertelt welk geweldig nieuws dit is. Als ze zien dat de mensen van wie ze houden gelukkig zijn, kunnen ze meer geneigd zijn dat ook te zijn.

Probeer de “jij bent niet de baby meer” -benadering. Leg uit dat ze nu, omdat ze in de toekomst een baby broer of zus hebben, niet langer als de ‘baby’ van het gezin worden beschouwd en officieel een van de grote kinderen zijn.

Laat ze zich belangrijk voelen. Omdat ze de oudere broer of zus zijn, kunnen ze nu helpen om voor de nieuwste toevoeging van het gezin te zorgen. Doorloop al hun favoriete spellen, boeken, films, speelgoed, enz. En vertel hoe leuk het is om ze te delen met de nieuwe baby. “Weet je nog alle keren dat ik dit boek voor je las? Je mag het nu aan de baby voorlezen! ‘

Stel een speeldatum in met een van je vrienden en hun kind / kinderen, zodat je nichtjes en neven zich comfortabel kunnen voelen in die leeftijdsgroep. Het wordt ook aangeraden om make-believe met een babypop even effectief te laten zijn.

Neem ze mee winkelen! Kies nieuwe kleding, speelgoed of slaapkamer decoraties. Sta hen toe om een ​​paar items apart te kiezen; het gevoel van voldoening en directe betrokkenheid bij hun nieuwe broer of zus kan hen wat meer opgewonden maken.

Nadat de baby is geboren, moet je speciale een-op-een-tijd blijven met uw oudere nichtjes en neven. Dit is vooral belangrijk in de eerste maanden na de aankomst van de baby, wanneer de schijnwerper op hem of haar is gericht. Zorg ervoor dat grote broers of zussen weten dat ze net zo geliefd zijn als voorheen.

Vertel hen dat ze met een broertje of zusje ook een nieuwe beste vriend hebben! Ik herinner me dat ik met mijn andere nicht, Sasha, had gesproken toen mijn andere zus zwanger was van haar tweede kind en haar vroeg: “hoe gaaf is het dat je altijd iemand hebt om mee te spelen ?!” Het idee om constant een speelkameraadje te hebben bracht een glimlach op haar gezicht.

Herinner je erover wanneer jij en je broers en zussen van hun leeftijd waren, en hoeveel plezier het was om samen op te groeien. Herinner hen eraan hoe dicht u en hun moeder of vader zijn en vertel hen dat dit precies is wat zij met hun broertje of zusje gaan doen.